Crepewraps of craps
Wij
houden van wraps! Gewoon opgerold met een lekkere frisse vulling van
zalm , roomkaas en sla, of met een mexicaanse gehakt vulling.
Heerlijk!
Ik
kan me een middag in de supermarkt herinneren, een van de eerste
keren dat ik zoutarm ging koken. Ik was moe, had hoofdpijn en wilde
even een snelle maaltijd hebben voor de avond. Wraps leken me een
goed plan. Gezond, simpel en snel. Maar toen ik de ingrediënten
bekeek schrok ik toch wel even. 0,7 gram natrium per 100 gram wraps.
Als je dat omrekent naar zout, is dat ongeveer 1,7 gram zout! En als
je wilt beperken tot ongeveer 3 gram op een dag, dan is dit wel een
heel groot aandeel zout! Ik kon wel janken... (en wie mij een beetje
kent, weet dat ik dat heel letterlijk bedoel!)
Konden
we dan nooit meer wraps eten???
Gelukkig
was daar de oplossing, zelf wraps bakken. We vonden een recept voor
hartige crepes en hebben dat zo aangepast dat het gezond en zoutloos
werd. Vandaar de naam crepewraps, want het zijn eigenlijk een soort
gezonde pannenkoeken, maar wij vullen ze als een wrap. Craps kan
natuurlijk ook, maar dat klinkt dan weer niet zo lekker...
Ze
zijn natuurlijk niet zo snel te maken als de kant-en-klare-wraps,
maar je kunt ze prima een dag van tevoren maken. Ook is het lekker om
er wat meer te bakken en ze de volgende dag mee te nemen als lunch.
![]() |
Zalm crepewraps met salade |
Op de
foto's zie je onze wrap met een salade en zalm, maar ik geef jullie
nog wat andere leuke vullingtips mee in het recept. Ik ben benieuwd
hoe jullie dit alternatief vinden. En heb je lekkere tips voor een
vulling, laat het dan vooral weten!
Wat
heb je nodig (voor 2 mediumsize crepewraps, of 4 kleine)?
60
gram meel (volkoren of spelt, als je voor heel gezond gaat)
30
gram havermout
125
ml karnemelk
1
ei
100
ml koolzuurhoudend water
olie
om in te bakken
![]() |
Gelukkig heb ik een goede koekenbakker in huis :) |
Meng
alle ingrediënten in een kom met een garde. Laat het 20 minuten
rusten. In de tussentijd heb je tijd om je fantastische vulling te
maken. Bak na het rusten 2 grote, of 4 kleine dunne crepes van het
beslag. En nu is het net als vroeger op een kinderfeestje: tijd om
een pannekoek te versieren!
Ideeën
voor gezonde vulling:
Voor
de wrap met zalm gebruikte ik een simpele salade van Romanasla in
reepjes. Snij 1 romanasla in reepjes en meng deze met gehalveerde
cherrytomaatjes, of gewone tomaat in blokjes. Ik maakte een dressing
van lijnzaadolie, aardbij azijn en een schepje hennepzaad. Simpel,
maar erg lekker.
![]() |
DIY style crepewraps |
Voor
een maïs-crepewrap snij je 1 chilipeper fijn. Deze bak je in een pan
met 285 gram mais uit blik (uitgelekt) tot ze warm en knapperig is.
Meng dan de koriander en het sap van een halve limoen erdoor. Snij
intussen een halve sla in reepjes. Schep de sla en de maïs op de
crepewrap, en garneer met een plakje limoen.
Hou
je van garnalen, bak dan een bakje garnalen mee met de maïs.
Garnalen gaan qua smaak heel goed samen met koriander en limoen.
Voor
een lekkere lichte lunchcrepewrap, snij je een appel in blokjes.
Overgiet met wat citroensap tegen het verkleuren. Meng de appel door
een bakje hüttenkäse en schep er een handje noten bij door. Breng
op smaak met paprikapoeder en cayennepeper.
Natuurlijk
kun je er ook een zoete versie van maken, door er een dun laagjes jam
op te smeren en af te toppen met wat cacaonibs. Of je gooit er gewoon
lekker wat verschillende soorten fruit op.
Er
zijn natuurlijk talloze mogelijkheden. Eigenlijk kun je alles wat je
in een wrap zou rollen, ook in de crepewrap rollen. Wat ik zelf nog
wil proberen is een Italiaanse variant, waarbij ik kruiden en
knoflook in het wrapbeslag wil meebakken. En dan beleggen met tomaat,
zelfgemaakte pesto en wat mozzerella.
Of
met avocado en zalm...
Of
met een frisse tonijnsalade...
Of
met aardbeien en bananenroom...
Of...
Ohjee,
ik krijg er nu al trek van! Ik ben benieuwd naar jullie creaties en
ideeën.
Eet
smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten