zaterdag 6 september 2014

Veganistische pompoenlasagne

...met gegrilde tomatensaus en nootmuskaatroom. Dit recept is een heerlijk herfstrecept voor 4 personen. Door het grillen van de pompoen en tomaten kost het iets meer tijd dan een normale lasagne, maar het is het wachten zeker waard. Ik vond het niet erg dat we er met 2 personen twee keer van konden eten!

Smakelijk eten!



Wat heb je nodig?

1 haikidopompoen (1kg)
4 tenen knoflook
3 takjes rozemarijn
sesamolie

5 trostomaten
1 ui
1 rode peper
200 gram tofoe in blokjes
1 blik gepelde tomaten
1 eetlepel sesamzaad
1 eetlepel chiazaad (om de saus te binden)

1 pakje Sojaroom (250 ml. Alpro)
2 theelepels nootmuskaat
peper

14 lasagnebladen
handje gemengde pitten (salademix)

Verwarm de oven voor op grillstand, 200 ºC. Halveer de pompoen, schep de zaden eruit en snij het vruchtvlees in stukken van maximaal 1 cm dik. Je hoeft de pompoen niet te schillen.
Verdeel de pompoen over een bakplaat.
Kneus de knoflooktenen en verdeel deze met de rozemarijn over de pompoen. Sprenkel wat olie over het geheel. Leg de tros tomaten op de schaal en grill het ongeveer 20 minuten, of tot de tomaat zacht wordt.


Klaar om de oven in te gaan...


Snij intussen de ui, paprika en peper fijn en bak deze, samen met de tofoe, gaar in een pan. Bak de sesam de laatste minuut mee. Haal de vulling van het vuur.

Intussen kun je de pompoen en tomaat uit de oven halen. Draai de oven naar 180 ºC boven- en onderwarmte. Doe de trostomaten en knoflook in een wok, samen met het blik tomaten en breng het mengsel aan de kook. Haal de pan dan van de kookplaat en pureer de tomaten met een staafmixer tot een gladde saus, Schep de chiazaad erdoor en breng nog weer kort aan de kook. Schep dan het tofoemengsel door de saus.

Meng de sojaroom met de nootmuskaat en peper en klop het mengsel luchtig met een garde.

Nu is het tijd om de lasagne op te bouwen!

Vet een ovenschaal in en begin met een dun laagje tomatensaus. Dek de saus af met lasagnebladen, schep daarop de pompoen en overgiet met tomatensaus. Herhaal dit tot de ingrediënten op zijn. Zorg dat je eindigt met pasta. Schenk de nootmuskaatroom over de pasta. Verdeel het handje pitjes over de schaal.


Bak in ongeveer 30-40 minuten af. Eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten